![]() | 2021 Sanford & Benedict Vineyard P.N. - Racines | € 84,00 (€ 101,64) |
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse. Het fruit van drie percelen van de befaamde historische Sanford & Benedict Vineyard werd verenigd. Twee van deze percelen werden 10 à 12 jaar terug aangeplant en verlenen de wijn zijn diepsombere kern. Het derde perceel is origineel aangeplant à franche de pied in 1971 en zorgt voor elegantie en "floral lift". IN DE PERS 95 Matthew Luczy - robertparker.com (Oktober 2024) Fermented with 60% whole clusters, the 2021 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard is a fantastically balanced and multifaceted expression of this site. The nose leads with measured, refined aromas of red cherries, green tea, sagebrush and orange peels. The palate is weightlessly concentrated yet refreshingly succulent, seamlessly moving into a thunderous, lifted finish of fine-boned structure and finely detailed acidity. Exceptionally dynamic in the glass, it continuously adds dimension and nuance and will undoubtedly be a joy to follow through its 10th birthday. Drink 2023-2033. In a significant development for the Sta. Rita Hills, Racines combines the expertise of Etienne de Montille, Brian Seave and Rodolphe Péters, representing the first major Burgundian/Champenois outpost in Santa Barbara County. Winemaker Ryan Hannaford completes the quartet responsible for these superb wines that have gradually become more tailored to the region. A singular highlight of the range is the Grand Reserve Sparkling, which exudes a clarity and refinement of mousse that is nearly unparalleled in California, making it one of the best expressions of domestic sparkling wine I have tasted. The Chardonnays are aged in barrel and finished in tank, resulting in chiseled, focused expressions. The Pinot Noirs employ high percentages of whole clusters and judicious new wood, combining a modern polish with confident but refined structures. Vineyard sources remain some of the region's best—including Sanford & Benedict, La Rinconada and Bentrock—and a 23-acre estate vineyard is underway, supplemented by a long-term lease at Wenzlau. RacinesStart van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs. Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld |