Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2020 Mondot - Saint Emilion GC

€ 35,00 (€ 42,35)

Millésime:2020
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Troplong Mondot
Wijnstreek:Bordeaux - Saint Emilion, Pomerol en Satellieten
Score:RP 93
Specifiek:Aanbevolen
Nieuwe aanwinsten
Foodpairing:Andere lekkernijen, Rundsvlees, Lamsvlees, Milder wild
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Crowdpleasers
Netto E.P./fl. excl. BTW € 35,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 42,35


Troplong Mondot

Troplong Mondot kijkt uit over Saint Emilion en is er één van de grootste Châteaux met 43 hectare "d'un seul tenant". Het bezit un grand terroir argilo-calcaire (molasses calcaires de l'Agenais met 25 sous-terroirs, met ook silex en kalk. Die geologie zorgt voor fraîcheur, minéralité en verfijning. Chemische onkruidverdelgers, meststoffen of insecticides worden er geweerd.
In 1989 realiseerde eigenares Christine Valette een kwaliteitssprong naar krachtige, bijzonder intense en gestructureerde wijnen (sommigen noemen dit "blockbusters") en keek sindsdien niet meer om. De invloed van consulent Michel Rolland was niet gering. Vanaf 2006 werd Troplong Mondot dan ook vereerd met de titel van Premier Grand Cru Classé. Alexandre Valette, een wijnhandelaar uit Parijs, kocht het oude wijngoed van Mondot. Het bestond sinds de XVIIIde Eeuw en was genoemd naar de XIXde Eeuwse eigenaar Raymond Troplong. In die tijd werd het aanzien als de tweede beste wijn van Saint Emilion. Nadien was hij ook eigenaar van Pavie. Zijn achterkleindochter Christine volgde op in 1980 en werd tien jaar later vervoegd door haar echtgenoot, de antiquair Xavier Pariente. In 2014 overleed deze klassedame véél te vroeg en werd verkocht.
Sindsdien stelde de nieuwe eigenaar Aymeric de Gironde aan als dirigent. « J’y ai ressenti une ambiance particulière. J’y ai perçu ce sentiment de “Sense of Place”, comme formulé par nos amis anglo-saxons. Un sentiment diffus, une impression d’apaisement, comme si cet endroit était tel que nul autre et qu’il était juste LE bon endroit. ». De oriëntatie van de wijngaard doet veel: de horizon is eindeloos op dit hoogste punt van het plateau van Saint Emilion (110m) met enkel het middeleeuwse Saint Emilion als aandachtspunt. We vinden er ook een sterrenrestaurant Les Belles Perdrix en verfijnd gedecoreerde kamers.