Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2019 Ch. Anseillan - Pauillac

€ 57,50 (€ 69,58)

Millésime:2019
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Lafite Rothschild
Wijnstreek:Bordeaux - Médoc & Haut Médoc, Saint Estèphe, Pauillac, Saint Julien & Margaux
Specifiek:Kelderrestanten
Foodpairing:Andere lekkernijen, Lamsvlees, Milder wild, Rundsvlees, Stoofschotels met vlees, Wit vlees
Smaakprofiel:Volmondig
Netto E.P./fl. excl. BTW € 57,50
Netto E.P./fl. incl. BTW € 69,58
Stock3


Lafite Rothschild

Lafite Rothschild is één van de machtigste “super-brands”, met “global demand” tot gevolg. Maar dit “best performing investment vehicle over the past decade” van 2011 is ook een grote wijn: al eeuwen lang aanzien als een koning onder koningen, brengt Lafite indrukwekkende bewaarwijnen van de allergrootste distinctie. 1953, 1959, 1986, 1996, 2003, 2009 en 2010 zijn referenties. Perfecte parkerscores gingen naar 1986, 1996 en 2003.

Het domein bevat 103 hectare wijngaarden op het noordelijke punt van Pauillac, met zelfs enkele wijnstokken in Saint Estèphe. Het terroir van Graves is beplant met 78% Cabernet Cauvignon, 17% Merlot, 4% Cabernet Franc en 1% Petit Verdot. De tweede wijn heet Carruades de Lafite. Het Château staat tussen fraaie ceders op een terras, omheind door een balustrade in Louis XIV-stijl, en is sinds het Second Empire (1868) in handen van de Franse tak van de familie Rothschild. Sinds 1975 en zeker 1982 brachten Eric de Rothschild en wijnmaker Charles Chevalier de wijnen opnieuw op een weergaloos niveau. Saskia de Rothschild stuurt voortaan Lafite aan met een vernieuwd élan. Eerder was ze journalist voor New York Times, wereldreiziger en pende ze zelfs een eerste roman neer. Nu richt ze haar pijlen op Lafite Rotschild. Met zin voor het juiste woord volgt ze de evenementen nauwgezet op, met « le pouvoir des mots pour les qualifier ». Deze jonge dame heeft de toewijding van de jonge mama die ze ondertussen geworden is. Samen met Eric Kohler, wijnmaker sinds 2015, en Jean-Guillaume Prats, die eerder Cos d'Estournel groot maakte, verwachten wij van hen vele Grands Vins op Lafite!

Een goede Lafite-Rothschild is robuust in combinatie met veel verfijning en subtiele nuances. Een rijpe Lafite-Rothschild is vooral herkenbaar aan een karakteristiek 'bloemetje' in het bouquet. Lafite staat voor rijkdom, prestige, geschiedenis en immense bewaarwijnen.