Millésime: | 2023 | Formaat: | 75 cl | Verpakking: | CC12 |
Aantal flessen : | 12 |
Type : | Karton | Verkrijgbaar per fles: | ja | Categorie: | Droge witte wijn | Bewaarpotentieel: | Op dronk maar met bewaarpotentieel | Producent: | Adèle Rouzé | Wijnstreek: | Loire - Loire | Specifiek: | Aanbevolen Nieuwe aanwinsten
| Foodpairing: | Schaaldieren & Zeevruchten, Witte vaste vis, Vettige vissen, Gerookte vis, Zalm, Kruidig, Hors d'Oeuvres, Vegetarisch, Harde, sterk uitgesproken kazen | Smaakprofiel: | Medium | Gelegenheidswijnen: | Crowdpleasers |
|
Netto E.P./fl. excl. BTW |
€ 13,00 |
Netto E.P./fl. incl. BTW |
€ 15,73 |
|
|
"The best kept secret" in Loire Sauvignon komt van een piepklein perceeltje van Adèle Rouzé. Zuivere aroma's van pitvruchten en witte bloesem worden bekroond met een volmondige, bijblijvende sensatie. Serveer vlijtig bij zeewolfcarpaccio, Sint Jacobsnootjes, ceviche of escavèche, papillotte van kabeljauw, zeetong, schotels met zeevruchten en oesters, kingcrab, sushi en sashimi, tataki van rode tonijn, blinis met gerookte zalm of zelfs kaviaar. Herhaal doorheen het jaar bij quiches en pesto of ansjovispasta, kip, charcuterie en witte pens, warme geitenaasjes of burrata. Heeft u dit écht van doen? Het antwoord is duidelijk: JA... Go for Quincy!Adèle RouzéNa studies aan de universiteit van Bordeaux Talence ging Adéle Rouzé in 2003 aan de slag met 5 ha in haar geboortestreek: Quincy.
In 1936 werd Quincy erkend als Appellation d'Origine Contrôlée, véél eerder dan Sancerre en Pouilly Fumé. Na WO II volgde echter verval. Vandaag telt Quincy toch weer zo'n 300 ha wijngaarden op kiezelhouten zand met roze kwarts fragmenten. We zitten aan de rivier de Cher, ten zuidoosten van Sancerre. Het terroir is duidelijk miskend, zeker als u deze heerlijke droge witte wijn aan de lippen zet!
Haar Quincy is overwegend Sauvignon Blanc, met een vleugje Sauvignon Gris. Adèle werkt vrijwel biologisch met organische mest, gemaaid onkruid en zonder insecticide. Ze plukt machinaal op optimale rijpheid om vegetale toetsen in toom te houden en het risico op oxidatie te herleiden. Na strenge selectie van de bessen aan de triagetafel volgt een zachte persing die storende fenolen vermijdt. Na gisting met druifeigen gisten in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks, volgt 6 maand élevage 'sur lies fines' en botteling. | |